Стопкадър Нова ТвМъж успя да осъди МВР.Шофьор осъди МВР за фалшиво

...
Стопкадър Нова ТвМъж успя да осъди МВР.Шофьор осъди МВР за фалшиво
Коментари Харесай

Мъж успя да осъди МВР заради фалшив положителен наркотест

Стопкадър Нова Тв

Мъж съумя да осъди Министерство на вътрешните работи.

Шофьор осъди Министерство на вътрешните работи за фалшиво позитивен тест за опиати. Заради него той е бил арестуван, колата - му спряна от придвижване, а книжката му – отнета. Мъжът чакал няколко месеца окончателния резултат от кръвните проби, които се оказали негативни. По проблема има дефинитивно решение на Върховния административен съд. Потърпевшият Андреан Карпаров твърди, че бил заставен да заплати кръвния тест, с цел да му върнат книжката. Без удостоверение за ръководство на МПС бил близо половин година, разказва NOVA.

По думите на Андреан проверката се състояла през април 2020 г. Прибирайки се с колата си, бил спрян от служители на реда. Те открили, че крушката на регистрационния ѝ номер е изгоряла и поискали да създадат тест за опиати на водача. При взимането му, няколко неща вършат усещане на Андреан.

Тампона втривал във венците си към 10 минути, а касетата на наркотеста служителят на реда взел с лист хартия, а не със стерилни ръкавици, написа

След като изискал кръвен тест, той бил посъветван от чиновниците на реда да не го прави, тъй като пробата щяла да покаже съществуване и на други наркотични субстанции в организма му.

Адвокатът на пострадалия Силвия Петкова е безапелационна, че тампонът от наркотеста не би трябвало да бъде втриван в продължение на 10 минути. По думите на юриста химико-токсилогичните лаборатории у нас, които са упълномощени да изследват проби, са прекомерно малко и не смогват. Това била и повода връщането на книжката на клиента й да се забави толкоз. Още един пропуск бил, че няма законово открит период, в който кръвната проба за опиати би трябвало да излезе.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР